1. Help-pagina
  2. Kandidaten
  3. Verplaatsen/verwijderen van kandidaten

Hoe werkt het niet weerhouden van kandidaten?

Lees hier hoe het niet weerhouden (afwijzen) van kandidaten werkt.

Redenen voor het niet weerhouden van kandidaten opgeven

Alvorens je op een efficiënte manier kandidaten de status 'niet weerhouden' kan geven, is het handig als je eerst enkele redenen voor weigering ingeeft in de instellingen. Dit doe je zo:

• Ga naar de settings.
  • Klik op "niet weerhouden redenen"
  • Hier kan je nu enkele standaard redenen voor het niet weerhouden van kandidaten opgeven. Die kan je later dan selecteren wanneer je een kandidaat effectief niet weerhoudt.

Een kandidaat niet weerhouden

In Jobtoolz kan je een kandidaat de status 'niet weerhouden' geven met het rode handje.

Dit kan je doen op 2 manieren:

1. in de kandidatenfiche zelf.
    Helemaal rechts bovenaan kan je daar op het rode handje klikken.
  2. In het overzicht van kandidaten.
    Selecteer de gewenste kandida(a)t(en) -> acties -> 'De geselecteerde kandidaten niet weerhouden'.

Als je dat gedaan hebt, dan krijg je het volgende scherm, waarin je één van je standaard redenen kan selecteren (optioneel) en/of een extra toelichting schrijven: