Hoe maak ik een talentpool aan?

Ontdek hier hoe je een talentpool/werfreserve kan aanleggen aan de hand van tags.

Een talentpool of werfreserve kan na verloop van tijd zeer goed van pas komen. Op die manier kan je de kandidaten die een interessant profiel hebben bijhouden. Als je dan later een vacature hebt waarvoor die kandidaat geschikt is, kan je hem dan opnieuw contacteren. Dit kan je in Jobtoolz doen aan de hand van tags.

• Ga naar de gewenste kandidaat die je in een bepaalde talentpool wilt toevoegen.(Tip: gebruik hiervoor de filter! Als je niet meer weet hoe je moet filteren, klik dan hier.)
  • Klik boven de persoonlijke informatie van de kandidaat op 'tags toevoegen'.
  • Geef nu de naam in van de tag (= de naam van de talentpool) en klik op 'Selecteer'.
  • Klik nu op 'Tags opslaan'
  • Het is natuurlijk mogelijk om meerdere tags aan een kandidaat toe te voegen. Dus dit betekent dan ook dat je een kandidaat aan meerdere talentpools kunt toevoegen. Om dit te doen herhaal je de stappen hierboven.

Hoe krijg ik nu een overzicht van al mijn kandidaten binnen dezelfde talentpool?

• Ga naar je kandidatenoverzicht.
  • Klik op de filter-knop links bovenaan.

• Ga naar 'tags' en activeer de talentpool waarvan je de kandidaten wil zien.
  • Klik op 'Filters toepassen'.
  • Je ziet nu een overzicht van alle kandidaten die in deze talentpool zitten.