Hoe kan ik een video-sollicitatie doen met Jobtoolz?

Lees hier hoe je een video-sollicitatie kan doen in Jobtoolz.

Naar aanleiding van de corona crisis gingen wij op zoek naar een veilige & verantwoorde oplossing voor sollicitatiegesprekken. Lees hieronder hoe je een video-sollicitatie kan inplannen.

• Maak hier een gratis account aan op Zoom.
  • Nodig de kandidaat uit voor een interview (via het kalender-icoontje rechtsboven bij een kandidatenfiche).
  • Klik op de knop van Zoom, waarmee je onmiddellijk een video-meeting kan inplannen.
  • Vul in Zoom de titel, eventueel beschrijving & datum in van de video-meeting (de rest kan je op de standaard instellingen laten staan) & sla op.
  • Kopieer nu de link die in onderstaande screenshot in het groen aangeduid staat. (de join URL voor de kandidaat) en plak die vervolgens ergens in je mailtje bij je interview-uitnodiging in Jobtoolz.
  • Wanneer je het interview dan opent in de kandidatenfiche, om daar notities te nemen, zal je terug een knop naar Zoom zien. Die verwijst naar de ingeplande Zoom-meeting. 👌
  • Als je de Zoom-app nog niet geïnstalleerd hebt, zal je dat eerst nog even moeten doen, anders kan je de video-meeting meteen openen.