Hoe je je eigen cookies pas afvuurt wanneer de kandidaat toestemt.

Lees hier hoe je GDPR-proof bent met je Tag Manager container

VOORKOM GDPR BOETES! Om GDPR-proof te zijn op jullie jobsite mag je via Tag Manager je scripts enkel afvuren wanneer de kandidaat ook effectief de cookies geaccepteerd heeft.

Wanneer een kandidaat de cookies accepteert op de jobsite, vuren wij een custom event af. Die vuren we telkens ook af wanneer de kandidaat de cookies al geaccepteerd heeft.

Om GDPR-proof te zijn moet je dus instellen dat je tags in GTM pas afvuren wanneer het custom event "cookie-consent" door ons wordt afgevuurd. Dit stel je zo in:

A. Stel de trigger "cookie-consent" in.

1. Ga naar "Triggers" en klik op "New".
  2. Nu kan je de trigger configureren. Klik daarvoor eerst op het venster "Trigger configuration".
  3. Als trigger type kies je nu "Custom event".
  4. Vul het veld als volgt in & klik op "save":

B. Vuur je tags enkel af wanneer de trigger "cookie-consent" getriggerd wordt.

1. Ga naar "Tags" en klik op de eerste tag die je daar hebt staan.
  2. Klik nu even het venster "Triggering" open.
  3. Verwijder de firing trigger die er nu staat (meestal "all pages")
  4. Voeg de firing trigger "Cookie consent" toe en klik op "Save".
  5. Herhaal bovenstaande stappen voor elke tag in je lijstje.

C. Sla al je wijzigingen op.

1. Klik helemaal rechts bovenaan op de knop "Submit".
  2. Klik nogmaals helemaal rechts bovenaan op "Publish".

Voilà, nu worden al de cookies die jij afvuurt via je Tag Manager container enkel & alleen afgevuurd wanneer een kandidaat daar toestemming voor geeft via de cookiebanner op je jobsite. 100% safe dus. 😉