Hoe bereid ik efficiënt een interview voor?

Maak interview templates aan met een standaard set aan vragen.

Iedere recruiter weet hoe belangrijk het voorbereiden van een interview is.
Daarom helpen wij bij Jobtoolz jou hierbij!
Binnen de app is het mogelijk om een interview template op te stellen zo kan je verschillende templates klaarzetten voor verschillende functieprofielen.

Een interview template aanmaken

• Ga naar instellingen
  • Kies interview templates
  • Nu kan je een interview template toevoegen.
  • Geef de template een naam :

• Klik op toevoegen :
    Screenshot 2023-08-04 at 11.15.41
  • Van hieruit kan je nieuwe vragen toevoegen aan je interview template. Klik op Nieuwe vraag en typ hier je vraag. Duw dan op je enter toets of op toevoegen om deze op te slaan. Je kan bestaande vragen ook wijzigen of verwijderen.
    Elke vraag die je toevoegt wordt onthouden en kan je zo gemakkelijk hergebruiken bij andere templates.
    Screenshot 2023-08-04 at 11.22.06
  • Stel nu tijdens het toevoegen van vragen merk je dat de volgorde niet meer logisch is. Geen enkel probleem, je kan deze vragen makkelijk van plaats verwisselen door op het icoontje met 4 pijltjes te klikken en te slepen.

• Tot slot heb je de keuze om je interview template standaard aan een vacature te hangen. Zo hoef je niet telkens bij een interview zoeken naar de juiste template.
    Dit doe je zo :
    • Optie 1 : Hiervoor ga je onderaan naar "vacature linken" en selecteer je de juiste vacature.
    • Optie 2 : Bij het aanmaken van een vacature kan je ook kiezen om een interview template aan de vacature te linken of om dan nog een nieuwe interview template aan te maken voor die specifieke vacature :