Hoe bereid ik efficiënt een interview voor?

Ontdek hier hoe je efficiënt een interview kan voorbereiden.

Iedere recruiter weet hoe belangrijk het voorbereiden van een interview is.
Daarom helpen wij bij Jobtoolz jou hierbij!
Binnen de app is het mogelijk om een interview template op te stellen zo kan je verschillende templates klaarzetten voor verschillende functieprofielen.

1. Een interview template aanmaken

• Ga naar instellingen
  • Kies interview templates
  • Nu kan je een interview template toevoegen.
  • Geef de template een naam :

• Klik op toevoegen :
  • Van hieruit kan je nieuwe vragen toevoegen aan je interview template :
  • Stel nu tijdens het toevoegen vragen merk je dat de volgorde niet meer logisch is. Geen enkel probleem, je kan deze vragen makkelijk van plaats verwisselen door op de "Q+nummer" te klikken en te slepen.

2. Het interview effectief afnemen

• Op het moment van het sollicitatiegesprek ga je naar je kandidaat en klik je op nieuw interview starten
  • Het volgende scherm wordt geopend.
  • Hier kan je een interview template kiezen
  • Nadat je je template gekozen hebt klik je op importeren.
  • Automatisch worden de vragen in het interview geladen
  • Tijdens het sollicitatiegesprek kan je alle antwoorden van de kandidaat snel noteren en meteen ook je persoonlijke feedback noteren.
  • Je kan ervoor of erna ook kiezen om dit af te drukken.
  • Klik na het einde van het interview op 'interview opslaan'.