Data driven recruitment campagnes opzetten voor je vacatures

Hoe je data driven recruitment campagnes kan opzetten voor al je vacatures.

We maken jouw leven als recruiter een pak makkelijker. Instroom van goeie kandidaten is vaak een probleem, daarom kan je nu gebruik maken van onze data-gedreven campagne-builder!

Je kan voor al je vacatures in Jobtoolz in 1, 2, 3 een recruitment campagne opzetten. Dankzij Artificiële Intelligentie, gekoppeld aan reële data geven we onmiddellijk een aanbeveling van de beste kanalen voor elk van je openstaande vacatures.

Hieronder een kort stappenplan hoe dit in z'n werk gaat:

1. Ga naar de tab "campaigns"

• In de navigatie ga je naar onderstaand icoontje "campaigns":
  • De eerste keer dat je als bedrijf hierop komt, dien je nog jouw hoofdkantoor op te geven. (Krijg je hier geen locaties in de dropdown, ga dan eerst even naar settings -> locaties en voeg daar je hoofdkantoor in)

2. Start een nieuwe campagne

• Klik bovenaan op de groene knop "start nieuwe campagne".
  • Hier kies je voor welke vacature je de campagne wil opzetten.
  • Daarna geef je nog wat extra info over de vacature & het gewenste profiel op. Doe dit zo accuraat mogelijk, zo kunnen we een perfecte aanbeveling doen van de beste kanalen voor deze vacature.
  • Klik op "opslaan en naar volgende stap". De aanbevolen kanalen worden nu ingeladen.
  • Je krijgt nu voor ieder kanaal de score te zien hoe goed je vacature daarop past. Je kan een keuze maken tussen deze aanbevolen kanalen, of een ander kanaal kiezen bij "alle kanalen".
  • Je krijgt voor elk kanaal dat je selecteert het verwachte aantal clicks te zien.

• Sla je keuze op.
  • In de laatste stap "review" kan je alles nog eens nalezen & bevestigen. Hier bevestig je de aankoop van deze campagne.

3. Bekijk live de statistieken van je campagne

• Als je campagne helemaal live staat, dan krijgt deze de groene badge "online", zoals op onderstaande screenshot:
  • Klik op deze lopende campagne
  • Je kan nu de details van deze campagne bekijken, samen met de statistieken.