Verschillende kandidaten dezelfde mail sturen

Ontdek hier hoe je verschillende kandidaten dezelfde mail kunt sturen aan de hand van templates.

Heb je verschillende kandidaten die dezelfde feedback gekregen hebben op een sollicitatie en moet je deze allemaal een mail bezorgen? Dan kan je dit snel doen aan de hand van templates. Klik hier om te zien hoe je templates kunt instellen.

Verschillende kandidaten dezelfde mail sturen doe je zo:

1: kandidaten binnen dezelfde vacature

• Ga naar de gewenste vacature. Je ziet een overzicht van alle kandidaten die gesolliciteerd hebben en in welke fase ze zich bevinden.
  • Selecteer de verschillende kandidaten waarnaar je een mail wil versturen door in het bolletje naast hun naam te klikken. Er verschijnt een vinkje in het bolletje.
  • Klik nu op 'acties', rechtsboven je scherm.
  • Klik op 'Stuur een e-mail naar de geselecteerde kandidaten'.
  • Het volgende scherm wordt geopend.
  • Bij 'Kies template' kan je nu een template naar keuze invoegen. In dit voorbeeld kozen we voor de template 'Positieve feedback'.
  • Klik op 'Verzenden'.

2: kandidaten uit de gehele kandidatenlijst

• In de app is het mogelijk om eenzelfde mail te versturen naar verschillende kandidaten van verschillende vacatures. Dit kan je doen door de filter te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld een mail sturen naar alle kandidaten met een beoordelingsscore hoger dan 70.
  • Ga naar de Tab 'sollicitaties' in de app.
  • Klik op 'filter toevoegen' om te filteren. Vul de filter in naar wens, in ons voorbeeld gaan we dus naar score en vullen we 70 in. Klik op 'Filters toepassen'.
  • Je krijgt een overzicht van alle kandidaten die aan je filter voldoen.
  • Selecteer nu alle kandidaten door op 'Selecteer alle' te klikken.
  • Klik nu opnieuw op 'acties', rechtsboven je scherm.
  • Klik op 'Stuur een e-mail naar de geselecteerde kandidaten'.
  • Het volgende scherm wordt geopend.
  • Voeg opnieuw je template naar keuze in.

TIP: Als het om een éénmalige mail gaat kan je deze hier nu gewoon typen, maak dan wel gebruik van de variabelen.

• Klik op 'Verzenden'.