Op welke manieren kan ik een jobsite toepassen binnen Jobtoolz?

Je kan Jobtoolz op heel wat verschillende manieren gebruiken in combinatie met je eigen site. In dit artikel vind je een handig overzicht van alle mogelijkheden.

1) De jobsite via Jobtoolz gebruiken

Door deze optie te gebruiken valt jullie eigen werken-bij site weg. Op je eigen website leg je achter bv de knop "Jobs" of "Vacatures" de link naar de Jobtoolz site. Je Jobtoolz site kan je natuurlijk ook in je eigen huisstijl opmaken. Meer daarover kan je terugvinden in deze helpartikelen

Om door te kunnen verwijzen vanop je eigen site naar de Jobtoolz site is een kleine 5 minuten werk nodig. Je kan tegelijk ook nog een aangepaste URL instellen voor je jobsite. Alle nodige informatie voor je interne IT of websitebeheerder vind je terug in dit helpartikel.

Een voorbeeld van deze optie is Willaert Boomkwekerij. Bij het klikken op "Vacatures" rechtsbovenaan kom je op de bijhorende Jobtoolz site terecht.

Schermafbeelding 2022-06-02 om 11.41.33

Schermafbeelding 2022-06-02 om 11.45.43

2) Behoud de bestaande werken-bij site en verwijs enkel door naar de jobs op de Jobtoolz site

Hier behouden jullie een stukje van jullie eigen huidige werken-bij site maar link je voor de vacatures door naar ons. In plaats van de vacatures, plaats je een grote knop 'bekijk alle vacatures', die link je naar de Jobtoolz-jobsite waar je bv enkel de vacatures op plaatst.

Een mooi voorbeeld hiervan is Mister Spaghetti. Op de eigen site van hen vind je na de knop "Jobs" nog een knop om alle vacatures te zien. Daarna kom je op de Jobtoolz site terecht met het vacature overzicht.

Schermafbeelding 2022-06-02 om 11.01.44

3) De bestaande website behouden, en bij elke vacature handmatig de link naar het Jobtoolz-sollicitatieformulier leggen

Bij deze optie behoud je ook de eigen huidige werken-bij site, alleen de manier van solliciteren zal lichtjes anders zijn.

Bij jullie vacatures plaats je in deze case telkens een knop 'solliciteren', waar je dan de url van het Jobtoolz-sollicitatieformulier achter plaatst.

Hou hierbij rekening dat je naast de vacature toevoegen in Jobtoolz deze ook moet toevoegen op je eigen site. Nadat je deze hebt toegevoegd op je eigen site kan je daarna het sollicitatieformulier van Jobtoolz achter de knop 'solliciteren' plaatsen. Het voordeel hier is dat je per vacature wel je eigen sollicitatieformulier kan opmaken binnen Jobtoolz.

Als voorbeeld hiervan kan je de site van Standaard Boekhandel bekijken. Wanneer je op een vacature klikt op hun eigen site en daarna op "Solliciteren" klikt, word je doorverwezen naar een Jobtoolz formulier.

Schermafbeelding 2022-06-02 om 11.07.46

Schermafbeelding 2022-06-02 om 11.07.52

4) Jullie bestaande werken-bij site koppelen aan Jobtoolz via API

In dit geval blijft jullie bestaande werken-bij site er exact hetzelfde uitzien, ook de manier van solliciteren blijft gelijk voor de kandidaten. Met een API ga je je eigen website koppelen aan Jobtoolz. Dankzij de koppeling tussen beide systemen zullen jullie in Jobtoolz zelf een vacature kunnen aanmaken, invullen en publiceren. Die zal dan vervolgens automatisch op jullie eigen werken-bij site gepubliceerd worden. Als kandidaten daar dan op solliciteren, zullen ze in Jobtoolz terecht komen.

Om een API koppeling op te zetten zal je de hulp nodig hebben van je IT of websitebouwer. Zij kunnen de koppeling bouwen aan de hand van onze API documentatie  . Aan de hand van deze documentatie kunnen zij een inschatting maken van de nodige tijd en kosten. Gemiddeld kost dit enkele dagen werk.

Een voorbeeld van een Jobtoolz gebruiker die onze API toepast is Voka. Op de jobpagina vind je alle vacatures terug die in Jobtoolz eerst werden opgemaakt en werden gepubliceerd. Het sollicitatieformulier zit ook binnen de eigen site van Voka. De ingevulde sollicitaties stromen daarna door naar Jobtoolz om verder te beheren binnen ons ATS.

Naast een volledige API koppeling kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld voor de vacature en/of het sollicitatieformulier toch door te linken naar Jobtoolz. Dit gebeurt dan ook automatisch maar dit kan wat werkuren besparen bij je websitebouwer. Voorbeelden hiervan zijn Callens en Anima.

Mocht je nog vragen hebben, contacteer ons gerust via de chat rechtsonderaan op deze pagina 😊