Kan ik de URL van mijn jobsite wijzigen?

Configureer je eigen (sub)domein van je jobsite

Op dit moment is de URL van je jobsite hoogst waarschijnlijk "https://bedrijfsnaam.jobtoolz.com". Je kan dit makkelijk personaliseren. naar bv. jobs.bedrijfsnaam.com. Hiervoor dien je een kleine configuratie te doen in de DNS records van je bedrijf. Dit neemt slechts 5 minuutjes tijd in beslag. 😉

Hieronder de handleiding, die je best doorstuurt naar je webbeheerder:

Voor het gebruik van je eigen domeinnaam in het Jobtoolz platform dient een configuratie wijziging te gebeuren in de DNS records van jouw domein.

Voor correcte werking dient een DNS record van het type "CNAME" aangemaakt te worden. Deze CNAME record zorgt er voor dat je domein automatisch doorverwezen wordt naar dat van Jobtoolz (cname.jobtoolz.com), zonder dat een website bezoeker dit merkt. Dit zorgt voor een optimale ervaring voor kandidaten.

De CNAME record bestaat uit drie waarden:

• Label/Host: Het subdomein dat je wilt gebruiken voor je domeinnaam. Indien je bijvoorbeeld eigenaar bent van het domein example.com, en je wenst jobs.example.com te gebruiken voor je werken-bij site, dan stel je "jobs" als waarde in voor dit veld. Indien je geen subdomein wil gebruiken, dan laat je dit veld gewoon leeg.
  • Destination/Target: Dit veld zorgt voor de correcte verwijzing naar ons platform. Hier vul je "cname.jobtoolz.com" in.
  • TTL: Deze waarde bepaalt hoe lang de CNAME configuratie mag onthouden worden door zogenaamde resolvers, in seconden. Meestal is de standaard waarde voorgesteld door je domeinservice voldoende. Een goede standaard hiervoor is 3600 seconden.

Heb je een unieke domeinnaam voor jouw jobsite (Vb. www.werkenbijX.com)? Dan kan je voor dit domein de CNAME configuratie instellen op het subdomein ‘WWW’ met de stappen zoals hierboven aangegeven.

Is bovenstaande configuratie voltooid? Geef ons een seintje, dan brengen wij de laatste stappen in orde zodat je website direct toegankelijk is via je eigen domein.