Hoe nodig ik een kandidaat uit voor een interview?

Hoe nodig ik een kandidaat uit voor een interview? Ontdek hier hoe je gemakkelijk een kandidaat kan uitnodigen voor een interview.

Ben je onder de indruk van het CV van 1 van je kandidaten? Aarzel dan niet om hun een uitnodiging voor een interview te sturen! Een uitnodiging versturen doe je zo:

• Ga naar de kandidaat die je wil uitnodigen voor een interview en open de kandidatenfiche.
  • Klik nu op het agenda-icoontje rechts bovenaan het scherm om iemand uit te nodigen. Het icoontje staat in het rood aangeduid op de foto hieronder.

Schermafbeelding 2022-12-22 om 21.15.42

De basisgegevens voor het interview:

• Geef een titel aan je interview.
  • Kies eerst het type interview (op locatie, telefonisch, online...) Afhankelijk daarvan vul je een locatie in.
  • Als je voor het interview nog extra recruiters wil uitnodigen kan dat bij "interviewer(s)".
  • Je kan nu de duurtijd en één of meerdere tijdsloten opgeven waarop de kandidaat kan kiezen om het interview in te plannen.
  • Daarna kan je een template voor de uitnodiging en bevestigingsmail kiezen. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij er al een eerste standaard template ingestopt. Lees hier hoe je zelf een interview-template kan toevoegen voor je interview e-mails.

• De mail om de kandidaat uit te nodigen bevat altijd onderaan een knop (zie voorbeeld hieronder).
  • Wanneer de kandidaat op die knop klikt, komt hij/zij op een pagina om één van de tijdsloten te kiezen en het interview te bevestigen. Deze pagina ziet er zo uit en wordt volledig aangepast aan je huisstijl:
  • Wanneer de kandidaat de afspraak bevestigd, krijg jij daar per mail & in de app een melding van. We geven ook de mogelijkheid om de afspraak meteen toe te voegen aan je agenda.

• De kandidaat zal dan ook automatisch een bevestigingsmail krijgen. Hierin plaatsen we alle details nog eens op een rijtje en krijgt de kandidaat nogmaals de optie om de afspraak toe te voegen aan zijn/haar agenda.