Hoe koppel ik mijn kalender en stel ik mijn beschikbaarheden in?

Ontdek hier hoe je je eigen kalender en beschikbaarheden kan koppelen aan Jobtoolz.

Door je eigen agenda en beschikbaarheden te koppelen aan Jobtoolz kan je bij het plannen van een interview real time je beschikbare tijdssloten doorgeven. Zo maak je het jezelf, je collega's en natuurlijk ook de kandidaten een stuk makkelijker om interviews in te plannen die in alle agenda's passen.

1. Koppel je kalender
  2. Voeg je beschikbaarheden toe

Koppel je kalender

Je kalender koppelen doe je zo:

• Klik rechtsbovenaan in Jobtoolz op de naam van je bedrijf. In het venster dat openklapt klik je op "Gegevens wijzigen".
  • Scrol een beetje naar onder tot "Agenda en beschikbaarheden". Kies uit de lijst jouw prodiver. Je kan kiezen tussen Google, iCloud, Office 365, Exchange en Outlook.com. Nadat je je provider gekozen hebt, volg je de stappen in het volgende scherm dat opent.
  • Nadat je kalender succesvol is toegevoegd kan je extra instellingen toevegen. De agenda die je kiest in de pop-up zal gebruikt worden om de interviews in te boeken en je beschikbaarheden in te controleren.

Voeg je beschikbaarheden toe

Nadat je je agenda gekoppeld hebt kan je de beschikbaarheden opgeven waarmee Jobtoolz rekening zal houden. Wil je bijvoorbeeld geen interviews inplannen op woensdagmiddag? Dan kan je aanduiden dat hier nooit interviews mogen gepland worden, ook al heb je geen andere afspraken op dat moment. Hieronder vind je terug hoe je dit kan instellen.

• Klik rechtsbovenaan in Jobtoolz op de naam van je bedrijf. In het venster dat openklapt klik je op "Gegevens wijzigen".
  • Scrol een beetje naar onder tot "Agenda en beschikbaarheden". Klik op de knop "Stel beschikbaarheden in".
  • In het volgende scherm kan je aanduiden met welke agenda's Jobtoolz rekening zal houden, welke momenten er wel en niet kan ingeboekt worden en in welke intervallen een sollicitant kan inboeken. Een voorbeeld hiervan kan je hieronder terugvinden en in de video kan je bekijken hoe je dit kan instellen:
    • Er wordt rekening gehouden met de kalender van naam@jobtoolz.com en de algemene kalender van het bedrijf.
    • Op woensdagmiddag worden de blauwe vakken weggehaald. Zo kunnen er zeker geen afspraken worden ingeboekt op woensdagnamiddag.
    • De duurtijd wordt ingesteld op 30 minuten. Zo kan een kandidaat enkel inboeken op het halfuur (bv. niet op 11u15 maar wel op 11u en 11u30)