Hoe post ik mijn vacatures op VDAB via Jobtoolz?

Lees hier hoe je héél makkelijk vacatures doorstuurt naar VDAB.

Hoe post ik mijn vacatures op VDAB via Jobtoolz? Lees/ bekijk hier hoe je héél makkelijk vacatures deelt op VDAB via Jobtoolz.

1. De VDAB integratie nog niet aangevraagd?

Post je vaak je vacatures op VDAB? Goed nieuws, dat kan via Jobtoolz een pak makkelijker & sneller! 😉

Wij hebben een volledige koppeling met VDAB, waardoor je je vacatures vanuit Jobtoolz op VDAB kan publiceren.

Nadat je de integratie met VDAB hebt aangekocht, nemen wij contact met je op en met VDAB om je VDAB account te activeren met Jobtoolz. Na een test-fase binnen VDAB kan je aan de slag!

Lees hier verder hoe dit in zijn werk gaat 👇

2. De VDAB integratie al aangevraagd?

• Je klikt op de vacature die je wenst door te posten op de VDAB.
    Daar zie je helemaal rechts de blauwe knop "bereik meer kandidaten" staan.
    Als je daarop klikt, dan kan je bij "Jobboards "onder "premium jobboards" kiezen voor "posten op vdab", zoals je hieronder ziet.

• Je kan kiezen om de vacature een specifieke referentie te geven of je laat de referentie staan die automatisch gekozen werd.
      Deze referentie is louter voor het systeem van de VDAB.
    • Je geeft het aantal beschikbaar posities in.
    • De functieomschrijving, algemene vereisten van het gezochte profiel en het aanbod & voordelen worden automatisch overgenomen van de vacature. Controleer hier dat de juiste informatie in het juiste blok toegevoegd werd.
    • Vul de gewenste ervaring in.
    • Geef de vereiste studies op. Hoe meer specifieke studies je hier invult, hoe hoger je bereik op VDAB zal zijn.
    • Is er een rijbewijs vereist? Voeg dit dan zeker ook toe.Om op VDAB te publiceren dien je nog enkele extra zaken in te geven bij die vacature:
    • Pas de talen toe die ook in je vacature vermeld worden
      Pas op ! Vergeet hier niet op het groene plusje te klikken om elk taal niveau op te slaan.
    • Kies een competentiesjabloon dat het best aansluit bij de omschrijving van je vacature en kies exact 5 competenties die hierbij aansluiten.
      Zo activeer je de matching op de VDAB 😉
    • Kies indien gewenst een start- en einddatum waarop je wil publiceren op VDAB. Dit is maximum 60 dagen.
  • Klik op publiceer en je vacature staat op VDAB.

Tip: één week voordat de vacature gedepubliceerd wordt op VDAB, zal de verantwoordelijke voor die vacature daar een melding van krijgen (in-app & via mail)

Opgelet : als je jouw vacature opnieuw wilt publiceren, moet je de vacature een nieuwe referentie geven.