Hoe kan ik een reeds bevestigd interview toevoegen in Jobtoolz ?

Heb je al telefonisch een interview vastgelegd met de kandidaat? In dit artikel tonen we je hoe je een interview kan toevoegen waarvoor enkel een bevestigingsmail gestuurd wordt naar de kandidaat.

Heb je een telefonische screening met je kandidaat achter de rug en heb je meteen een eerste kennismaking ingepland? Dan kan je in Jobtoolz dit interview toevoegen bij je kandidaat en hen eenvoudig een bevestigingsmail met alle praktische details bezorgen. Dit kun je zo aanpakken:

• Ga naar de kandidaat waarmee je je afspraak hebt ingepland.
  • Klik nu op het agenda-icoontje rechts bovenaan het scherm om iemand uit te nodigen. Het icoontje staat in het rood aangeduid op de foto hieronder.

Schermafbeelding 2022-12-22 om 21.15.42

• Hierna opent er een scherm waar je alle praktische details van je interview kan invullen. Geef je interview een naam, geef de locatie op en duid aan wie het interview zal afnemen of bijwonen
  • Onder "Tijdsloten voorstellen" vink je nu het vakje "Tijdslot is reeds bevestigd door kandidaat" aan. Vul hierna de duurtijd, de datum en het tijdsstip van je afspraak in.
  • Als je wil dat de kandidaat nog een bevestigingsmail met de details van de afspraak ontvangt kan je een template aanduiden en je mail onderaan versturen.
  • Wil geen mail meer versturen? Vink dan het vakje "Stuur een bevestiging mail" uit. Klik daarna onderaan op "Interview opslaan"
  • Het bevestigde interview werd nu aangemaakt en kan je terugvinden onder "Interviews" aan de linkerkant van je kandidatenfiche.