Hoe kan ik bijhouden waarom een vacature werd opengezet of afgesloten?

Hou je graag een historiek bij van het openen of sluiten van een vacature? In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kan doen.

Motivatie aanmaak en stopzetting vacature klaarzetten

Vooraleer je de motivatie voor het openen en sluiten van een vacature kan aanduiden, kan je via instellingen enkele "vacature motivaties"  toevoegen.

• Ga naar Instellingen
  • Klik op Motivatie vacature in de lijst links
  • Met de knoppen motivatie toevoegen kan je voor beide rubrieken (aanmaak en stopzetting) redenen toevoegen.

Motivatie voor aanmaak vacature opgeven

Bij het opmaken van een nieuwe vacature of het aanpassen van een bestaande kan de motivatie voor de aanmaak van de vacature aanduiden. Dit vind je terug onder:

• Stap 1 van de vacature
  • Motivatie vacature aanmaak

Via deze weg kan je ook de reden voor aanmaak van de vacature aanpassen indien nodig.

Motivatie voor stopzetting vacature opgeven

Wanneer je een vacature archiveert zal je ook een motivatie voor de stopzetting van de vacature kunnen opgeven. Een vacature archiveren kan je door:

• Naar je vacatureoverzicht te gaan
  • Klik op de knop met de 3 puntjes en kies voor "vacature archiveren"

Motivaties aanpassen of toevoegen

Wil je graag extra redenen toevoegen of deze aanpassen? Dan kan je dit via de intern toelichting bij de vacature. Dit vind je terug onder:

• Klik op de naam van je vacature
  • Klik op de 2de knop naast de naam van de vacature
  • In het pop-up scherm kan je redenen toevoegen, verwijderen en/of een andere reden aanduiden