Hoe een optimale flow genereren tijdens een social media campagne?

Ontdek hier hoe je een optimale flow genereert via social media campagnes.

Wil jij het maximum halen uit een advertentie via één van onze social media boosters?

1. Welke foto’s leveren het beste resultaat op?

Om aan te tonen wie jij als bedrijf bent en zo jouw employer brand extra in de verf te zetten gebruik je best eigen foto’s.

Daarmee bedoelen we foto’s van iemand in een soortgelijke functie of van de mensen in jouw bedrijf. Zo’n foto’s slaan het best aan bij potentiële kandidaten omdat ze dan al een beeld kunnen vormen van wie mogelijks hun nieuwe collega’s worden of hoe het bedrijf er uit ziet.

Geen ideaal fotomateriaal ter beschikking? Dan raden we aan om even met je smartphone door je bedrijf te lopen en enkele leuke kiekjes te nemen. Wij kunnen eventueel ook stockfoto’s gebruiken, maar dat heeft niet het gewenste effect als jullie eigen footage.

2. Hoe verleen je ons toegang om vanuit jouw Facebookpagina te adverteren?

Om jouw vacature met de aangevraagde booster in de verf te zetten, hebben wij toegang nodig tot jouw Facebookbedrijfspagina. Dat is noodzakelijk om vanuit jullie bedrijfsnaam advertenties op te zetten én het is voor de potentiële kandidaten dan extra duidelijk bij wie ze solliciteren.

Hier zijn 2 mogelijkheden om dit te doen, afhankelijk of er ooit al een Facebook Business Manager aan je pagina is gekoppeld of niet.

A) Je werkt met Facebook Business Manager
  1. Als je beheerder bent van jullie Facebookpagina binnen de Facebook Business Manager omgeving, ga dan naar deze pagina binnen jullie Facebook Business Manager: https://business.facebook.com/settings/requests
  2. Accepteer het verzoek voor Programmatic Job Advertising.
  3. Voer je wachtwoord in en klik op Wijzigingen opslaan

B) Je werkt NIET met Facebook Business Manager
  1. Ga als een beheerder van je Facebookpagina naar Instellingen -> paginarollen

OF: klik op de melding die je van ons kreeg om daar rechtstreeks naartoe te gaan:

2. Onder de 'Partnerverzoeken in afwachting' zal je een uitnodiging zien van 'Programmatic job advertising'. Deze is vanuit ons advertentie-systeem en mag je accepteren door te klikken op 'reageren op verzoek':

3. In de volgende stap krijg je meer info van de applicatie die wij gebruiken om je advertentie zo goed mogelijk op te zetten en te monitoren. Je zal zien dat onze partner daarvoor Wonderkind Technologies is. Daar mag je gewoon klikken op 'Doorgaan':

4. In de laatste stap kan je zien dat wij daarmee enkel recht hebben om een advertentie op te zetten en daarvan de prestaties te bekijken. Daar klik je op 'verzoek accepteren':

3. Hoe werkt zo’n Facebook-formulier nu precies?

Wanneer iemand solliciteert via een social media campagne gebeurt dat in 90% van de gevallen via een mobiel toestel. Wij adverteren in jouw naam via een Facebook-formulier om zowel jouw bedrijf als de potentiële kandidaten het solliciteren makkelijk te maken door enkele vragen te stellen:

• Naam (autofill)
  • Mail (autofill)
  • Telefoonnummer (autofill)
  • 2 extra open- of meerkeuzevragen (bijvoorbeeld: Welke opleiding volgde je?)

De grote troef bij zo’n Facebookformulier is de laagdrempeligheid van solliciteren zonder cv, want weinig kandidaten hebben die op een mobiel toestel staan. Denk maar aan mensen die tijdens hun pauze gewoon even scrollen op Facebook. Zij zien dan jouw advertentie van een vacature passeren, zij kunnen onmiddellijk solliciteren en hoeven helemaal niet te wachten tot ze thuis zijn om dit op hun eigen computer te doen.

4. Hoe kan je dan cv’s verzamelen via Jobtoolz?

Een cv vragen via een Facebook-formulier is dus niet mogelijk … Gelukkig hebben wij daar de perfecte oplossing voor: automatische en persoonlijke bevestigingsmails. Daarmee bedoelen we dat je naar alle sollicitanten, die via het Facebook-formulier solliciteerden, automatisch een bevestigingsmail kan sturen. Daarin vraag je bijvoorbeeld om hun cv of motivatiebrief door te sturen.

Hoe je nu precies zo’n automatische en customized bevestigingsmail opstelt in Jobtoolz, lees je hier

5. Hoe makkelijk het overzicht bewaren van alle sollicitanten?

Dankzij de aanvraag van een booster voor jouw vacature zullen de sollicitanten binnenrollen. Het overzicht bewaren van wie nieuw is, van wie je al een cv hebt … is niet altijd even makkelijk.

Daarom geven wij jou nog een extra tip: werk in fases of maak extra fases aan in jouw sollicitatieproces. Zo verlies je niemand uit het oog én op de hoogte bent van wie je nu al een cv hebt en wie niet:

• Nieuw

In de fase ‘Nieuw’ zitten bijvoorbeeld kandidaten die solliciteerden en al een automatisch bevestigingsmailtje kregen met de vraag naar hun cv en/of motivatiebrief.

• Opvolging cv

In de fase ‘Opvolging cv’ zitten bijvoorbeeld de kandidaten waar al manueel een tweede opvolgingsmail naar is gestuurd om te opnieuw te vragen naar de cv en/of motivatiebrief. Dat doe je bijvoorbeeld als je na een week nog niets van een sollicitant hebt gehoord.

Hierbij geven we je ook nog een best practice mee om dit allemaal wat makkelijker en efficiënter te laten verlopen. Maar weet wel dat tijd nemen om de opvolging telefonisch te doen een zeer positieve indruk nalaat bij de kandidaat.

• Dossier OK

In de fase ‘Dossier OK’ zitten bijvoorbeeld de kandidaten waarvan je de cv en/of motivatiebrief kreeg en dus verder kunnen gaan in het sollicitatieproces.

Je kan dus fases toevoegen naargelang de vormen en onderdelen van jouw rekruteringsproces.